THE ANTWERP FORUM

Antwerpen als uitvalsbasis voor Chinese bedrijven

POM Antwerpen promoot de provincie Antwerpen al enkele jaren bij Chinese bedrijven als interessante uitvalsbasis voor het zaken doen in Europa. Focusregio's zijn Tianjin - de havenstad van Peking - en Chongqing - de grootste stad ter wereld, gelegen in het binnenland van China. In het verleden ontvingen we verschillende bedrijfsdelegaties uit deze regio's en introduceerden we hen bij Belgische bedrijven. Op die manier willen we zowel Chinese als Belgische bedrijven helpen bij hun internationale ambities.

THE ANTWERP FORUM – Linking Business between China and Europe

Op 27 april 2018 organiseren POM Antwerpen, de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel en Antwerp Management School de tweejaarlijkse business conferentie THE ANTWERP FORUM - Linking Business between China and Europe.

THE ANTWERP FORUM - Linking Business between China and Europe is een eendaagse conferentie die focust op EU-China business. Tijdens lezingen, academische uiteenzettingen, panel-debatten en break-out sessies worden de aanwezige ondernemers en managers geïnspireerd door toonaangevende business cases en doen ze nieuwe inzichten op over verschillende aspecten van zaken doen in en met China. Ze hebben ook de gelegenheid om volop contacten te leggen met de aanwezige Chinese bedrijfsleiders en overheidsofficials.

Op het programma:

  • Academische analyse van de huidige EU-China samenwerking op bedrijfsniveau
  • Panelgesprek met Chinese en Europese ervaringsdeskundigen (bedrijf en overheid), gemodereerd door Stefan Blommaert (VRT)
  • break-out sessie rond diverse sectoren en thema's (Logistiek, Cleantech, Toerisme, ...)
  • Hoogstaande sprekers en bedrijven, waaronder DJI, de wereldwijde marktleider in drones voor consumenten, ZHANG Yansheng, China’s National Development and Reform Commission en Eric Phillipart, Europese Commissie

Voor meer informatie omtrent het programma en de sprekers, bezoek www.theantwerpforum.com/edition-2018/programme/

Wie ontmoet je er:

  • Europese ondernemers en managers met interesse voor of ervaring met China
  • Chinese delegaties uit Shaanxi (Cleantech), Chongqing (logistiek), Tianjin (Free Trade Zone), Jilin en Jinan.
  • Academici en overheidsvertegenwoordigers uit Europa en China

Inschrijven kan tem 17/4 via www.theantwerpforum.com/registration/

 

Herbeleef THE ANTWERP FORUM 2013:  Een inspirerende film met alle hoogtepunten van de tweede editie.