APBC brengt creativiteit naar traditionele sectoren

CONNECTING THE DOTS. brengt creativiteit naar traditionele sectoren

2-jarig project stimuleert innovatie via cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren.

Het designplatform ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (APBC) wil de komende maanden ook kmo’s uit andere, niet-creatieve sectoren actiever bereiken. Inmiddels staat APBC in de creatieve sector gekend als een platform dat nieuwe interacties tussen ondernemers mogelijk maakt, kennisdeling en groei stimuleert en de meerwaarde van design uitdraagt. Via cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren wil het regionaal platform voor ontwerpers en creatieve ondernemers in de provincie Antwerpen innovatie stimuleren.

Bewustmaking, netwerking en matchmaking

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Connecting the Dots. wil de meerwaarde van cross-sectorale samenwerkingen aantonen en concrete samenwerkingen realiseren door het match-maken tussen kmo’s uit eerder traditionele industrieën met ondernemers uit de creatieve sectoren. In de drie steden - Antwerpen, Mechelen en Turnhout - worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd. 

Het eerste co-creatietraject gaat in januari 2017 van start in Turnhout. Vijf kmo’s werden op basis van hun profiel en hun groeibehoefte reeds strategisch gekoppeld aan een creatieve ondernemer. In tandem doorlopen ze de komende maanden een intensief traject dat zal leiden tot een concrete innovatieopportuniteit met bijhorend plan van aanpak.

In het voorjaar van 2017 worden nog twee identieke trajecten georganiseerd in Mechelen en Antwerpen. Bedrijven met groeiambities of nood aan vernieuwende inzichten en oplossingen voor diverse vraagstukken kunnen zich nog steeds kandidaat stellen via info@apbc.be.

Over ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. is een samenwerking tussen ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK. Het project loopt gedurende twee jaar en ontvangt €520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).