Grote interesse voor We Are Chemistry jobevent 2013

  • 14 bedrijven stellen zich voor aan meer dan 350 geïnteresseerden
  • sector staat voor grote uitdaging wanneer babyboomers op pensioen vertrekken: 2.000 vervangingen per jaar

In Zaal Stuurboord in Antwerpen vindt vandaag de tweede editie van het We Are Chemistry jobevent plaats, een avond waar 14 bedrijven uit de Provincie Antwerpen die actief zijn in de chemie, kunststoffen en life sciences zich voorstellen aan jonge werkzoekenden. Met meer dan 350 inschrijvingen blijkt de interesse voor een job in de sector weer erg groot te zijn.

"Met het We Are Chemistry jobevent gaan we niet uit van de klassieke jobbeurs-formule, maar een informele avond met filmpjes van jonge werknemers in enkele van de bedrijven, een panelgesprek om de sector voor te stellen, speedvoorstellingen van alle bedrijven en een afsluitende joblounge. Op korte tijd zien en horen de werkzoekenden dus heel wat over de sector en de bedrijven en zijn ze meteen bij de juiste mensen om hun kans te wagen op een job.", aldus Liesbeth Fransen, projectverantwoordelijke We Are Chemistry bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, initiatiefnemer van dit project.

We Are Chemistry mag rekenen op de steun van Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen: "De sector van de chemie, kunststoffen en life sciences vormt een van de sterkhouders van de provincie Antwerpen. De haven van Antwerpen vormt het belangrijkste centrum voor petro-, basis- en fijnchemie. Maar er is veel meer. In totaal telt de provincie Antwerpen een 200-tal bedrijven in deze belangrijke industrietak. Hiermee vormt ze het zwaartepunt van een sector die in Vlaanderen goed is voor 61.000 directe jobs, 8 milrjard € toegevoegde waarde en 1,6 miljard € uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling."

Een sector met heel wat jobopportuniteiten, maar tegelijk ook heel wat vooroordelen en moeilijk in te vullen knelpuntberoepen, zoals bijvoorbeel procesoperator. Wat meteen ook de noodzaak van het jobevent onderstreept. Zo bevestigt ook Frank Beckx, woordvoerder van essenscia, de sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences, en partner van We Are Chemistry: "In de periode 2010-2015 zullen de bedrijven in de sector bij een stabiele tewerkstelling om en bij de 10.000 nieuwe talenten moeten aantrekken. Dit is een verdubbeling van de aanzuiveringsbehoefte ten opzichte van de periode 2005-2010. Op jaarbasis spreken we dus over 2.000 arbeidsplaatsen. Ruim 27% van alle vacatures in de sector zijn knelpuntvacatures en geraken niet ingevuld binnen de 90 dagen. Voor sommige specifieke profielen zoals procesoperatoren is dit zelfs de helft. De uitdaging is groot en het jobevent We Are Chemistry speelt perfect in op de behoefte van de bedrijven om rechtstreeks in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers."

Jonge werkzoekenden bewust maken van de jobopportuniteiten in de chemie, farma en life sciences is noodzakelijk. Maar ook in een vroegere fase kan hier op ingespeeld worden. We Are Chemistry organiseerde daarom afgelopen maand lerarendagen chemie en technische vakken. Hiermee willen ze de lessen dichter bij de bedrijfspraktijk brengen. Want ook dat gebeurt vaak te weinig. Een 65-tal leraren schreven zich hiervoor in. Door later zelf op bedrijfsbezoek te gaan met hun klas kunnen ook via deze weg jongeren gestimuleerd worden om voor een studierichting te kiezen met veel jobmogelijkheden.