Spoorvervoer naar het Verre Oosten

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) stelt met de steun van POM Antwerpen op dinsdag 27 mei 2014 de resultaten van het project Transparma Express voor.

 

In oktober 2012 zette het VIL samen met tien partijen het project ‘Transpharma Express’ op met als doel: het transport van temperatuurgecontroleerde producten over lange afstand per spoor realiseren. Het project focust hierbij in het bijzonder op de verbinding tussen Vlaanderen en het Verre Oosten. Spoorvervoer van temperatuurgecontroleerde goederen naar het Verre Oosten: goedkoper dan luchtvracht, sneller dan zeevervoer... Maar kan dit? Dat was de startvraag van het project.

Het VIL maakte samen met de deelnemende bedrijven een inventarisatie op van de technische mogelijkheden, voerde risicoanalyses uit en ging ten slotte over tot een reële testrun. Is het technisch mogelijk en betrouwbaar en economisch haalbaar? Is er voldoende interesse vanuit de markt? Op het slotevent worden de resultaten van het onderzoek in primeur voorgesteld.

Het programma vindt u hier

 

CONTACTINFORMATIE

Anke D’Halleweyn - Communicatieverantwoordelijke

Tel: 03/229.05.07 - GSM: 0473/819276

E-Mail: anke.dhalleweyn@vil.be