Ereteken voor POM-collega ZENG Su

Su ZENG (tweede van links) ontving op 16 september 2018 het ereteken van Officier in de orde van Leopold II, uitgereikt door Belgisch Ambassadeur in China Marc Vinck.



Vanaf 2009 werd door POM Antwerpen een economische samenwerking op touw gezet met Chongqing. Desk research, veldwerk en het leggen van contacten met de diverse overheden in Chongqing resulteerden in de ondertekening van een intentieverklaring tot samenwerking tussen de Provincie Antwerpen en Chongqing in november 2010.

Om de banden met provincie Antwerpen op een duurzame wijze uit te bouwen en de promotie-inspanningen te versterken, werd besloten een lokale vertegenwoordiger aan te werven. Een dergelijke aanwezigheid laat immers toe om bedrijven met potentieel voor de provincie Antwerpen beter te identificeren, een eigen netwerk uit te bouwen naast de bestaande contacten met overheden en lokale instanties, frequent bedrijfsbezoeken te organiseren en bestaande contacten continu op te volgen – in de eigen taal en volgens de lokale gebruiken. Op 1 februari 2010 trad de heer ZENG Su in dienst.

De inspanningen van ZENG Su gedurende de afgelopen 7 jaar hebben een belangrijke meerwaarde betekend voor de provincie Antwerpen en bij uitbreiding ook voor België. Hij is er in geslaagd om binnen de regio van Chongqing tot op het hoogste niveau banden aan te halen met zowel overheidsinstanties, lokale bedrijven als onderwijsinstellingen. Naast de bekendmaking en positionering van de provincie Antwerpen en haar troeven, werden meerdere concrete samenwerkingsprojecten opgestart tussen relevante partners in Antwerpen en Chongqing.

Op basis van deze verwezenlijkingen droeg Belgisch Ambassadeur in China Marc Vinck onze collega ZENG Su voor bij Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor een erkenning als ‘Officier in de Orde van Leopold II’. Op zondag 16 september 2018 mocht ZENG Su het ereteken in ontvangst nemen tijdens een huldiging op de Belgische ambassade in Beijing, in aanwezigheid van Gouverneur Cathy Berx en POM Directeur Luc Broos.