Nieuws

POM, partners en buren zoeken agro-ecologische boer

Agro-ecologische landbouw biedt potentieel om landbouw, natuur en burgers dichter bij elkaar te brengen. Boeren, burgers en besturen zijn nog niet goed op de hoogte over agro-ecologie. Door het realiseren van een operationeel agro-ecologisch landbouwbedrijf op gronden van de Provinciale OntwikkelingsMaatschappij (POM) Antwerpen in Waarloos, Kontich, willen de projectpartners tonen hoe agro-ecologisch telen in zijn werk gaat.

Hierbij wordt een initiatief van A-Z uitgewerkt: van overleg met stakeholders tot de uiteindelijke uitgifte van de gronden aan een agro-ecologische teler. Het doel is een operationeel bedrijf en een handboek voor (lokale) besturen dat de goede praktijken en de verzamelde info bundelt.
Lees meer

Miranda Coppens is de nieuwe algemeen directeur van POM Antwerpen

POM Antwerpen kondigt de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur aan. Na een uitgebreide selectieprocedure is Miranda Coppens gekozen als de meest geschikte kandidaat. Haar benoeming werd bekrachtigd door de raad van bestuur van 25 juni. De Raad van Bestuur heeft hierbij het voorstel van de selectiejury en het directiecomité gevolgd.
Lees meer